مواد لازم عدسی
- عدس ۲٫۵ لیوان
- پیاز متوسط ۱ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد
- آرد ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پیاز داغ و کره به مقدار لازم
طرز تهیه عدسی
مرحله اول: آماده سازی عدس
ابتدا عدس ها را پاک کنید و بمدت ۱ ساعت بگذارید داخل آب تا خیس بخورد.
مرحله دوم: تقت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به دلخواه به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس آرد نیز اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود ( برای لعاب بیشتر آرد اضافه می شود)
مرحله سوم: پخت عدسی
عدس را به همراه چند پیمانه آب به پیاز اضافه کنید و حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا عدسی نیم پز شود.
مرحله چهارم: افزودن سیب زمینی
برای افزودن سیب زمینی دو راه وجود دارد. روش اول: سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل عدسی ریخته تا همراه با عدس پخته و نرم شود و یا سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل عدسی انداخته تا آبپز شود و زمانی که پخته و نرم شد از عدسی خارج کنید و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب هم بزیند تا له و یا پوره شود.
مرحله پنجم: تهیه عدسی مجلسی لعاب دار
در انتهای پخت نمک و فلفل سیاه و قرمز را اضافه کنید و مواد را هم بزنید در انتها که عدس ما کاملا نرم و غلیظ شد از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ریخته و به همراه کره و پیاز داغ یا روغن زیتون تزئین و میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه عدسی صبحانه لعاب دار
- بهتر است از عدس زودپز استفاده کنید.
- به دلخواه می توانید به عدسی ۱ ق غذا خوری رب اضافه کنید.
- برای مقوی شدن عدسی می توانید آن را با عصاره گوشت یا قلم تهیه کنید.
- به دلخواه می توانید قارچ یا ماش نیز به همراه عدس بگذارید تا پخته شود.
- به دلخواه می توانید عدس پخته شده را به همراه سیب زمینی کمی بکوبید.
- مدام مواد عدسی را هم بزنید تا ته نگیرد.
- حرارت را کم و زیاد نکنید زیرا باعث می شود پوست عدس جدا شود.
- می توانید سیب زمینی ها را سرخ کنید و در انتهای پخت اضافه کنید.
- ریختن ادویه های مثل زیره و دارچین و زنجبیل اختیاری می باشد.
منبع: پارسی دی